Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μάθημα ζωής από το e-tetradio

Από το e-tetradio:

Αναμφισβητητα μια τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία. Ό,τι δεν κατάφεραν να μάθουν τριάντα δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο ίδιο κτίριο τόσο καιρό, το έμαθε ένας δημοσιογράφος εκ του μακρόθεν, με ένα τηλεφώνημα.

Μάθημα δημοσιογραφίας προς εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους:

1) Προφανώς και τα εργασιακά θέματα απλήρωτων και απολυμένων δημοσιογράφων δεν "παρουσιάζουν κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρον", και άρα δεν ρωτάμε για αυτά ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

2) Προφανώς και θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε δήλωση κάθε ιδιοκτήτη ΜΜΕ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γι' αυτό και στις δηλώσεις δεν βάζουμε εισαγωγικά, παρά τις παρουσιάζουμε ως πραγματικό γεγονός. Αν ας πούμε ο υπουργός οικονομικών δηλώσει αύριο ότι "σε μια εβδομάδα θα εξαλείψω την ανεργία στην Ελλάδα", εμείς στο άρθρο βάζουμε ως τίτλο: "Σε μια εβδομάδα θα εξαλειφτεί η ανεργία στην Ελλάδα". Τελεία και παύλα, ή ...έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

3) Προφανώς και δεν παρουσιάζουμε την άποψη απλήρωτων και απολυμένων δημοσιογράφων σχετικά με το κλείσιμο ενός μέσου, προτού μιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη του ΜΜΕ τους. Αντίθετα, φροντίζουμε με προηγούμενα άρθρα (ΕΔΩ) να έχουμε υποσκάψει και γελοιοποιήσει εντελώς την όποια διεκδίκησή τους, επικροτώντας μάλιστα το κλείσιμο του μέσου, και άρα την απώλεια της εργασίας τους.

Τι άλλο; Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στο e-tetradio, και το εννοώ. Τέτοιες στάσεις - από συναδέλφους! - είναι μαθήματα ζωής, που ούτε χίλια βιβλία δεν μπορούν να σου διδάξουν. Και ένα μάθημα ζωής είναι σίγουρα σημαντικότερο από ένα μάθημα δημοσιογραφίας.
ηρ.οικ.

2 σχόλια:

Γιάννης Μπόγρης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μουσικά Προάστια είπε...

Κύριε Μπόγρη,

θα ήθελα να σας ζητήσω να το ξαναστείλετε ΧΩΡΙΣ προσωπικούς μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον κύριο Κανελλόπουλο και τον κύριο Καραμπεάζη.

Συγνώμη για την λογοκρισία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι το ελάχιστο μέσο αυτο-προστασίας του ιστολογίου έναντι των θιγόμενων.

Ευχαριστώ.
ηρ. οικ.